Het plaatsen van de virtuele rondleiding op je website is zeer eenvoudig en heeft vele voordelen. Dit noemen we Google Street View Embedden. In dit artikel lopen we stap voor stap door het proces. Mocht je er niet uitkomen dan mag je natuurlijk altijd contact op nemen met de Google specialisten van GMNL.

Google Street View Embedden

  1. Open Google Maps
  2. Type de naam van jouw bedrijf linksboven in de zoekbalk
  3. Klik op de naam van jouw bedrijf
  4. Scroll naar beneden tot het kopje foto’s en klik op “Street View en 360°”
  5. Selecteer de gewenste afbeelding en maak een mooie compositie.
  6. Klik op de 3 puntjes (linksboven) en selecteer “afbeelding delen of insluiten”
  7. Selecteer “Een kaart insluiten” en klik op “HTML KOPIËREN
  8. Plak deze code op de gewenste plek van de website in een tekst blok.
  9. Klik op publiceren. De Google Street View virtuele rondleiding is nu zichtbaar! 

Google Street View tip 1

Plaats de Google Street View virtuele rondleiding op een prominente plek op uw website zoals de Homepage, Over ons pagina of Contactpagina. Op deze manier klikt men eerder op de virtuele rondleiding en blijven bezoekers langer op de website. Dit heeft een positief effect op de Google Ranking. Daarnaast geeft het potentiële klanten een vertrouwd gevoel waardoor ze eerder overgaan tot een aankoop of reservering.

Google Street View tip 2

Je kunt de Google Street View virtuele rondleiding op meerdere malen op de website plaatsen met verschillende startposities. Dit is een leuk en interactief alternatief voor statische foto’s.
Zo kunt u bijvoorbeeld op de contactpagina de ontvangstruimte laten zien en op de productpagina de werkplaats.

Google Street View tip 3

Je kunt eenvoudig het formaat van de virtuele rondleiding aanpassen, zodat deze perfect past op de website. Selecteer in stap 7 “Een kaart insluiten” en klik vervolgens op het knopje “Normaal”. Deze is te vinden links naast de URL. Selecteer het formaat naar keuze en klik vervolgens op “HTML KOPIËREN” om het proces te vervolgen. 

Meer weten? 

Wil je meer informatie over het plaatsen van een virtuele rondleiding op de website of wil je meer weten over de voordelen van Google Street View voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze Google specialisten!