Google-Maps-Marketing-GMNL-SEO-Openbaarvervoer

Google Maps wordt weer een stukje slimmer. Met de nieuwste update ontvang je navigatieroutes die de fiets en het openbaar vervoer combineren.

Zo kun je met Google Maps fiets en openbaar vervoer combineren

Vraag je Google Maps om een route met het openbaar vervoer, dan krijg je nu nog eerst de wandeling naar je halte of station te zien. Veel Nederlanders leggen die tocht echter niet te voet, maar op de fiets af. Daar gaat de navigatiedienst eindelijk rekening mee houden, zo meldt Google. De nieuwste update voegt ondersteuning toe voor ‘gemengd openbaar vervoer’.

Google Maps fiets en openbaar vervoer combineren

Kies je voor deze optie, dan is het grootste deel van je reis nog steeds gebouwd rondom advies voor het openbaar vervoer. Woon je echter wat verder van je halte vandaan, dan raadt Google Maps aan je reis te beginnen of eindigen op de fiets. In sommige landen worden er taxideeldiensten als Uber en Lyft gesuggereerd, als blijkt dat de halte wel erg ver van je eindbestemming is.

Al deze opties worden automatisch gesorteerd op basis van verschillende factoren. Google Maps houdt rekening met de kosten van de verschillende opties, mogelijke files onderweg, en hoeveel keer je moet overstappen. En heb je helemaal geen zin in dat gemengde advies, dan kun je bij de instellingen aangeven dat je alleen bus, trein en ander openbaar vervoer wil zien.

Google Maps update downloaden

Deze optie wordt de komende weken geleidelijk uitgerold in dertig landen wereldwijd. Ook Nederland hoort daar bij; in de komende dagen wordt de feature uitgerold.

Omdat de update geleidelijk wordt uitgerold, kan het zijn dat deze nog niet beschikbaar is op jouw toestel. In dat geval zit er niets anders op dan afwachten. Wel kun je via onderstaande link naar de Play Store checken of jij over de nieuwste versie van Google Maps beschikt.