Google Maps test nieuwe functies voor openbaar vervoer

Google Maps test een nieuw Go-tabblad als vervanging voor ‘Forenzen’. Naast informatie over het forenzen naar je werk krijg je ook relevante OV-informatie te zien.

Google Maps OV

Google populaire navigatie- en kaartenapplicatie kreeg een geheel nieuw jasje met zijn 15e verjaardag. Maps pakt niet alleen uit met een nieuw logo, maar de app krijgt extra functionaliteiten en Google doekte het hamburgermenu op. Toch lijkt het erop dat Google nog niet tevreden is met de huidige interface, want 9To5Google weet dat een beperkt aantal gebruikers een nieuw tabblad te zien krijgen: het Go-tabblad.

Het oude ‘Forenzen’-tabblad moet plaatsmaken voor ‘Go’, hoewel je nog steeds je woon-werkverkeer zal terugvinden. Het experimentele ‘Go’-scherm bestaat nu in twee verschillende vormen. In de eerste variant kan je vanuit Go kiezen tussen ‘Bestemmingen’ en ‘Forenzen’. Die laatste toont je woon-werkverkeer, maar de eerste toont een kaart met daaronder snelkoppelingen naar ‘Thuis’, ‘Werk’ en labels die je zelf hebt gemaakt. Verder zie je een lijst met recente zoekopdrachten. Je krijgt in feite dezelfde informatie als wanneer je de zoekbalk aantikt.

OV-hulp

De tweede variant van Go is veel interessanter, want die toont naast ‘Bestemmingen’ en ‘Forenzen’ ook OV-verbindingen en naburige stations en stops voor openbaar vervoer. Je kan meteen weten waar de dichtstbijzijnde bus- of tramhalte is of je vindt een treinstation bij jou in de buurt. Anderzijds kan je ook de verbindingen opzoeken, zodat je een overzicht krijgt van de reismogelijkheden met OV.

Niemand op onze redactie kreeg het Go-tabblad te zien, maar de nieuwe interface zou bij gebruikers verschijnen die versie 10.32.2 van de app gebruiken. Krijg jij Go wel te zien? Wat denk je van de nieuwe functionaliteit? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.